Når du som murer arbejder på stilladser

Bukkestilladser, kasser, stiger og løse konstruktionsdele m.m. må ikke bruges til at forhøje arbejdshøjden. På rullestilladser skal alle hjul være bremset under brug. Bremserne skal være lette at betjene uden brug af værktøj. Der må ikke være personer på stilladset under flytning.

  • Arbejdsplatforme Med en hydraulisk arbejdsplatform kan man opnå præcis den arbejdshøjde, man ønsker.
  • Lodret transport Hejse- og transportkasser er gode at anvende i forbindelse med el-hejs. Arbejdsplatforme med kraner med sugekopper er velegnede i etagebyggeri. Stilladser med løbekat giver nye muligheder for lodret transport og montage.
  • Inddækning af stillads Ved arbejde på stilladser og andre åbne konstruktioner, hvor de ansatte udsættes for belastende vejr, skal der i vinterhalvåret laves inddækninger, så vidt det er muligt og rimeligt. Længere perioder er fx arbejde på stilladser o.l. ca. 6 dage.
  • Murerstilladser Det er vigtigt at vælge en stilladstype, hvor de forskellige stilladsdele vejer så lidt som muligt. Vælg en stilladstype, hvor stilladsdelene skal håndteres færrest mulige gange. De traditionelle tunge murerstilladser bør løbende udskiftes til lettere stilladstyper og/eller stilladsdele, når virksomheden alligevel skal indkøbe nyt stilladsgrej.

Læs mere på
Opmuringsarbejde – bfa-ba.dk
Arbejde på stilladser – bfa-ba.dk